Get Adobe Flash player

Készítsen Ön is egy webáruházat a MiniBolt rendszerrel!

Legfrissebb aprók

Címlap

Trubjanszky Csilla

 

Egyesületi feladat: Céges családi napközi koordinátor 
Végzettség: óvónő, jelenleg AVKF Szociálpedagógia szak hallgatója
Elérhetőség: 06-20-4373288, cegescsana@csodacsalad.hu

TRUBJANSZKY CSILLA

 

Férjezett, két gyermekes édesanya vagyok. Bence fiam 7 éves, lányom 2 éves.  Boldog családi életem van, de a mi mindennapjainkat is átjárja a „bizonytalanság”. Férjem vállalkozó, ezt a formát sokak számára nem kell bemutatnom, vagy van munka vagy nincs. Ha nincs, akkor pénz sincs….csak a befizetésre váró számlák, adók stb. Ismerős?

18 éves korom óta dolgozom. Először egy magyar tulajdonú multi cégnél dolgoztam, majd jobb fizetés miatt átmentem egy külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező multi céghez dolgozni.

Mindkét cégnél azt tapasztaltam, hogy a 8 órás munkaidő nem 8, hanem inkább 10-12 óra! Aki nem hajlandó „önkéntesen” részt venni a túlórában (ami nem túlóra!, mert plusz pénz nem jár érte…) annak ott az a bizonyos ajtó, ami előtt 10-en várakoznak bejutásra! Több mint 15 éve hallgatom: „Ha nem tetszik, nem kötelező itt dolgozni!”

Ez is ismerős?

És akkor még nem beszéltem a gyermekes, főleg a kisgyermekes dolgozókról. Megfigyelte valaki az arcukat? Én igen, alig mosolyognak, mint egy gép dolgoznak és remeg a gyomruk, hogy oda tudnak érni időben a gyerekért vagy az indulás előtt közli a főnök, hogy a holnapra szánt munkát ma kell befejezni as. túlóra…Miért kell a fiatal dolgozókat 5 év alatt tökéletesen leamortizálni? Kinek jó ez? Miért kell évről-évre egyre több fiatalkorú beteg ember? és még számtalan kérdésem lenne…

Én ezen a helyzeten szeretnék már nagyon rég óta változtatni, de eddig nem találtam olyan megoldást, ami a cégek részére elfogadható – pénzkímélő megoldás lenne. Mert a cégek minden gondolata a pénz a minél kevesebbet költeni megoldásokon alapszik.

Ezért sem akarnak, még a nagy multi cégek sem!!!, drága intézményesített gyermekellátó helyeket létrehozni (amik léteztek anno, de a rendszerváltáskor megszűntek, pontosan a drága fenntartásuk és a gyermek születési szám csökkenése miatt)

Amikor elvégeztem a Családi Napközi Vezetőképzést akkor döbbentem rá, hogy IGEN, ez a Családi Napközi ellátási forma tetszene a cégeknek, ha kapnának mellé egy kis támogatást, akkor nyitottak lennének ilyen helyek létrehozására! Így a cég is büszkén mutathatja, hogy tett egy nagy és fontos lépést a dolgozója és, ezáltal a társadalom felé, a dolgozó is sokkal nyugodtabban, kellemesebb légkörben dolgozna, és még sorolhatnám sok előnyét.

Ezért küzdök közösen a Csodacsalád Egyesülettel, mert igenis van rá igény, van jövője ennek a dolognak (rengeteg külföldi példát sorolhatnék…) Már több céget/intézményt megkerestem a kezdeményezéssel kapcsolatban és eddig mindenhol pozitív fogadtatásban részesült az ötlet és sok cégtől is kaptam megkeresést, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani? Remélem hamarosan élőben is be tudom mutatni a létrejött Céges Csanákat.

 

Oszd meg, vagy ajánld ismerőseidnek ezt a lapot!